Met de auto op reis

De meest expressieve en gevarieerde landschappen Andalusië en Portugal UNIEKE SEMI-GROEPSREIS MET JE EIGEN AUTO!

Met deze route bezoek je deze vakantie niet één, maar twee landen! Andalusië heeft werkelijk alles voor een onvergetelijke vakantieroute. Zon, zee en strand om mee te beginnen. Een heerlijke temperatuur in de winter en voorjaar en overal verse vis op je terrastafel. Schitterende berglandschappen met zijn karakteristieke witte dorpen plus een juweel aan beschermende natuurgebieden. Maar de belangrijkste troef van Andalusië is de fascinerende Moorse cultuur in de mooiste steden van Granada, Sevilla en Cordoba. Een deze reis gaat u dit allemaal meemaken.

Maar buiten dit alles gaan we ook nog enkele dagen naar Portugal waar we kennis maken met de Lissabon ook wel de stad van het goede leven genoemd en via daar zakken we via de zuidkust naar de Algarve af bekend om zijn schitterende stranden. Met turquoise water, piepkleine baaien, slaperige vissersdorpjes te verkennen. Vervolgens rijden we de gehele Portugese kustroute af om weer in het zuiden van Andalusië te belanden waar we veder verder van zijn schoonheden gaan genieten

De meest expressieve en gevarieerde landschappen Andalusië en Portugal Groepsreis met je eigen auto!

Met deze route bezoek je deze vakantie niet één, maar twee landen! Andalusië heeft werkelijk alles voor een onvergetelijke vakantieroute. Zon, zee en strand om mee te beginnen. Een heerlijke temperatuur in de winter en voorjaar en overal verse vis op je terrastafel. Schitterende berglandschappen met zijn karakteristieke witte dorpen plus een juweel aan beschermende natuurgebieden. Maar de belangrijkste troef van Andalusië is de fascinerende Moorse cultuur in de mooiste steden van Granada, Sevilla en Cordoba. Een deze reis gaat u dit allemaal meemaken.

Maar buiten dit alles gaan we ook nog enkele dagen naar Portugal waar we kennis maken met de Lissabon ook wel de stad van het goede leven genoemd en via daar zakken we via de zuidkust naar de Algarve af bekend om zijn schitterende stranden. Met turquoise water, piepkleine baaien, slaperige vissersdorpjes te verkennen. Vervolgens rijden we de gehele Portugese kustroute af om weer in het zuiden van Andalusië te belanden waar we veder verder van zijn schoonheden gaan genieten.

18 september tot en met 7 oktober

Dag 1 – Granada

Vandaag verwelkomen we onze deelnemers in de stad die vol zit met cultuur rijkdom en met de vele invloeden van de Moren: Granada

Dag 2 – Granada – de Alhambra

Loop excursie door Granada waar we o.a. de Alhambra zullen bewonderen en bezoeken. Ook zullen we de tijd geven om te genieten van de beroemde tapas die worden aangeboden bij een drankje en waar Granada om bekend is. S ’avonds zullen we genieten van een Flamenco show met diner.

Dag 3 – Cordoba

Vandaag vertrekken we naar ons hotel in Cordoba waar onderweg gestopt kan worden voor een olijfproeverij. De reisafstand is 203 km.

Dag 4 – Cordoba – Judería

Loop excursie door Cordoba voor een bezichtiging aan de Mezquita en een wandeling door de Judería onder leiding van een gids en zullen deze afsluiten met een Lunch.

Dag 5 – Lissabon

Vandaag verlaten we Spanje en reizen we af naar, Portugal naar ons hotel in Lissabon. 

De reisafstand is 292 km.

Dag 6 – Lissabon

Dag excursie door Lissabon waar een tour beleven in een autobus en we een lunch nuttigen waarbij we de beroemde Portugese kip zullen eten.

Dag 7 – De Algarve

Vandaag reizen we af naar het zuiden naar ons hotel in de Algarve. De reisafstand is 320 km.

Dag 8 – Vrije dag

Vrije dag.

Dag 9 – Andalusië – El Rocio

Vandaag gaan we weer terug naar Spanje. Naar het kleine witte dorp in het westen van Andalusië: El Rocio. De reisafstand is 229 km.

Dag 10 – El Rocio

Wij zullen vandaag opgehaald worden in de huifkar en brengen we een kort bezoek aan het beroemde dorp El Rocio bekend om zijn onverharde straten van zand.

Dag 11 – National park

Excursie naar het National Park. Hier hebben we een excursie met een 4-wheel drive bus door het park, waar juist nu veel trekvogels, waaronder flamingo’s, neerstrijken daarna zullen we afreizen naar Sevilla. De reisafstand is 80 km.

Dag 12 – Sevilla – Real Alcazar paleis

De stad Sevilla staat vandaag op het programma. Hier zullen we een rondtoer hebben met gids en brengen we een bezoek aan de Kathedraal en aan het Koninklijke paleis Real Alcazar. ‘s Avonds zullen we genieten van een onvergetelijke tapastour.

Dag 13 – Jerez

Vandaag vertrekken we naar Jerez waar we sherry gaan proeven in een van de beroemde bodega’s vergezeld met een lunch. De reisafstand is 93 km.

Dag 14 – Marbella – rustdag

Rustdag. Deze kunt u gebruiken om een bezoek aan Malaga te brengen of de mooie binnenstad van Marbella te bezoeken met zijn smalle karakteristieke straatjes.

Dag 15 – Terug naar huis!

Vertrek dag einde van de reis en iedereen zet zijn reis weer voort naar zijn eindbestemming: Thuis!.

Inclusief

 • 20 hotelovernachtingen in 3 of 4 sterren hotels inclusief ontbijt
 • 8 excursies al dan niet met lokale gidsen
 • 1 flamenco-avond met diner
 • 3 Lunches inclusief drankje
 • 1 avondmaaltijd
 • 1 tapas tour
 • 1 bus excursie
 • 1 welkomstborrel
 • 3 proeverijen
 • Begeleiding door reisleiding
 • Routebeschrijving met handige tips
 

Exclusief

 • Reserveringskosten
 • Fooien
 • SGR-bijdrage
 • Reis en annulerings – verzekeringen
 • Brandstofverbruik
 • Tolgelden
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Verkeersboetes
 • En alles wat niet vermeld staat onder inclusief

Prijzen

Autoreis Andalucia/Portugal

 • prijs per persoon bij deelname van twee personen in één auto € 2.695,00

 • Prijs per persoon bij enkele bezetting € 5.390,00

*Voor deze reis geldt een minimumaantal deelnemers van 10 equipes. Mocht het minimumaantal equipes niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Als dit minimumaantal equipes niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 60 dagen voor de vertrekdatum bericht.