Met de camper op reis Marokko

Naamloos-1

De geweldige route door Marokko met één nacht in de woestijn

Deze route zit vol avontuur en exotisme, de reis naar het continent Afrika is een reis naar een andere wereld. Marokko is een fantastisch land om met de camper te reizen omdat je op plekken komt waar je het liefst een paar dagen wilt blijven, terwijl je bij een georganiseerde busreis gehaast het programma moet volgen. Het land van de 1001 en nachten! Ruim 2000 kilometer aan natuur gaan we verkennen en ook de mooiste routes om alle belangrijke steden en natuurgebieden te leren kennen zelf een nachtje woestijn staat gepland in dit programma.

Deze reis begint in Andalusië en leidt u naar de koningssteden Meknès, Rabat, Marrakech en Fès. en niet te vergeten de indrukwekkende Hassen II-moskee in Casablanca. Daarna verruilen we de bergen voor het zand van de Sahara met een verblijf in een verkoelende palmenoase.

Maar ook Marrakech, de parel van Marokko, mag op deze reis natuurlijk niet ontbreken. Vanuit hier rijden via afwisselende routes langs de Atlantische kust via Casablanca terug naar het Noorden.

14 tot en met 31 oktober

Dag 1 – Málaga

Vandaag verwelkomen we je op de camping in Tarifa waar je de sleutels en een kleine instructie krijgt van je camper. S’avonds is er ook een gezellige welkomstavond georganiseerd met een hapje en drankje.

Dag 2 – Tarifa / Algeciras – Tánger – Chefchaouen

Vertrek vanuit de camping naar de haven van Tarifa of Algeciras om aan boord gaan. Begin van de reis naar het nieuwe continent. Zodra we in de haven van Tanger zijn aangekomen, gaan we verder naar Chefchaouen. We rijden nu over de eerste kilometers van de Marokkaanse wegen waar we kunnen genieten van de verandering van de cultuur. De reisafstand is 110 km.

Dag 3 – Chefchaouen – Fez

Bezoek aan de blauwe Marokkaanse stad, Chefchaouen, in het hart van het Rifgebergte. De smalle en steile straatjes van de medina brengen ons naar de prachtige Place Uta el-Hammam. In de middag reizen we naar Fez met onze Campers. De reisafstand is 210 km.

Dag 4 – Fez

Fez is de oudste van de keizerlijke steden Van Marokko. We bezoeken de medina met zijn zocos vol leven, ambachtslieden, kooplieden, geuren en kleuren. De buurt van leerlooiers is een verplichte halte waar we zullen zien hoe ze de huiden verwerken en verven. We hebben daarna vrije tijd om door de zocos te slenteren.

Dag 5 – Fez – Azrou – Valle del Ziz

We gaan weer op pad met onze campers en we stoppen in de cederbossen van Azrou, Waar de berberapen leven. We vervolgen onze route richting de Ziz-vallei waar we zullen kamperen en traditioneel eten proeven begeleid door inheemse Amazigh folklore. De reisafstand is 240 km.

Dag 6 – Valle del Ziz – Merzouga

De Ziz-vallei zal ons blijven verbazen. Onderweg naar Merzouga vinden we een oase van palmbomen van meer dan 100 km lang. We gaan verder en zien al snel aan de horizon dat de eerste duinen beginnen te verschijnen. Het landschap zal volledig veranderen en we zullen inmiddels de woestijn betreden. Kom je met ons de zonsondergang kijken vanaf de hoogste duin? De reisafstand is 160 km.

Dag 7 – Merzouga

We stappen aan boord van een 4×4 voor een rondleiding door de woestijn en stoppen bij verschillende bezienswaardigheden zoals de fossielengroeve en de zwarte dorp Khamlia. Later in de middag, zullen de kamelen ons mee nemen om de zonsondergang te zien en ons brengen naar het kamp waar we de nacht zullen doorbrengen in een jaima ( typische tent) . Een heerlijk diner zal ons deze avond opvrolijken rond het kampvuur.

Dag 8 – Per touringcar naar Rissani

Na het ontbijt komen een aantal taxi’s ons op de Campingophalen en we gaan naar het centrum naar het sociale hart van dit gebied, de markt van Rissani. Daarin vinden we de essentie van de lokale zocos die niet gericht zijn op toeristen. Deze markt met oa.ezels, muilezels, schapen en geiten in de hokken. Ook dadels, groenten en kruiden vullen de markt stalletjes. Onder de palmdaken handelt men in sieraden, antiek en handwerk. S’middags zijn we vrij om rond te lopen door de duinen, uit te rusten of optioneel een excursie maken in quads en kamelenmelk te proeven. 

De reisafstand is 80 km.

Dag 9 – Merzouga – Fezna – Gargantas del Todra

Vandaag gaan we weer op pad en zullen we stoppen om een bezoek te brengen aan de waterputten van Fenza met zijn velen gangen, welke zeer kenmerkend zijn voor dit gebied. We zetten onze reis door en komen dan aan op een van de meest verbazingwekkende natuurgebieden van Marokko, de Gorges of Todra, Hier zullen we de nacht doorbrengen en kamperen in de buurt van de kloven. De reisafstand is 320 km.

Dag 10 – Todra – Skoura – Ait Ben Haddou

Op een reis door Marokko mag een bezoek aan een Kasbah zeker niet ontbreken en in Skoura zullen we Amridil vinden, dit is een van de best bewaarde in Marokko. We gaan verder en brengen een bezoek aan, Ait Ben Haddou, een imposante Ksar (versterkte dorp) o.a. scène van series en films zoals Lawrence of Arabia of Game of trones. De reisafstand is 200 km.

Dag 11 – Ait Ben Haddou – Marrakech

We beginnen de dag met het oversteken van de imposante Atlas via de Tizi N’Tichka-pas die ons brengt naar Marrakech, de keizerlijke stad en meest bezochte in Marokko. Aangekomen in Marrakech gaan we met de bus naar het centrum. We zullen lunch in een traditioneel restaurant waar we “Lamb Mechoui” gaan proeven. In de middag maken we een rondleiding door de stad en zullen de spectaculaire verandering zien tussen dag en avond in deze stad. De reistijd is 170 km.

Dag 12 – Per touringcar naar Cascadas Ouzoud

Vandaag bezoeken we met de bus een van de meest spectaculaire attracties van Marokko namelijk de watervallen van Ouzoud. We zullen de gehele dag in deze natuurlijke omgeving doorbrengen Wat op ongeveer twee uur rijden is van Marrakech. De watervallen geven een groot contrast met het dorre terrein met zijn roodachtige kleuren roodachtig.We zullen de voet van de watervallen met een roeiboot bereiken. De reisafstand is 300 km.

Dag 13 – Marrakech – Gehele dag ter eigen invulling

Tijdens ons verblijf in de stad Marrakech overnachten we op een gezellige camping bij rand van de stad. We hebben vandaag een vrije dag om te ontspannen of om opnieuw weer de stad te bezoeken in ons eentje. Voor diegene die ervoor kiezen om de stad te bezoeken, is er de mogelijkheid om het centrum met een minibus vanuit de camping te bezoeken.

Dag 14 – Marrakech – Essaouira – Qualidia

Essaouira is een van de plaatsen met de beste Marokkaanse charme. Deze stadsmuren verbergen zijn bijzondere verhalen met hun unieke hoeken. Ook bezoeken we de vismarkt inde Buiten lucht wat een echte show van de zintuigen is. In de middag gaan we verder met de route naar de camping in Oualidia. De reisafstand is 390 km.

Dag 15 – Qualidia – Casablanca – Mohammedia

We zetten onze reis voort in noordelijke richting namelijk richting Casablanca waar we de moskee van Hassan II zullen bezoeken, de hoogste tempel in de Arabische wereld. Casablanca contrasteert met de rest van het land dankzij zijn futuristische wolkenkrabbers, een moskee met stralend laserlicht gericht op Mekka en de moderniserende geest. De reisafstand is 235 km.

Dag 16 – Mohammedia – Rabat – Asilah

In de ochtend gaan we met de bus naar Rabat. hoofdstad van Marokko. We bezoeken de toren van Hassan, het Mausoleum van Mohamed V en de medina. Daarna komen we terug om de campers op te halen en we vervolgen de route met uitzicht op de Marokkaanse kust. We komen aan in de prachtige kust stad Asilah waar we zullen uitrusten na de bezoek van de steden in een bohemien en ontspannen sfeer. De reisafstand is 270 km.

Dag 17 – Asilah – Tánger

Vandaag brengen we onze laatste kilometers door in dit fascinerende land. We zullen stoppen bij Kaap Espartel en we bezoeken de grot van Hercules. We rijden door naar Tanger om opnieuw de veerboot te nemen en laten achter een onvergetelijke ervaring die we altijd in ons hart zullen dragen. Na de overtocht rijden we tot onze camping in Tarifa waar we de avond afsluiten met een Afscheidsdiner. De reisafstand is 280 km.

Dag 18 – Málaga

Het zit er weer op vandaag zeggen we gedan en vervolgt iedereen weer zijn gepande reis terug naar huis.

Inclusief

 • 18 Dagen gebruik van een semi-integrale camper met ongelimiteerd
  aantal kilometers
 • Retourticket veerboot 1 persoon + voertuig
  16 overnachtingen op campings. Elektriciteit inbegrepen.
 • 8 lunches en 4 diners
 • Rondleidingen met lokale gidsen
 • 4×4-route in Merzouga
 • Tickets voor toeristische attracties
  Chefchaouen, Fez, Pozos de Fezna, Kasbah Amridil, Marrakech, Essaouira, Mezquita Casablanca y Rabat. Madrasa van Fez, waterputten van Fezna, Kasbah Amridil, Bahia Palace en Saidi Tombs van
  Marrakech, Hassan II-moskee van Casablanca en grotten van Hercules.
 • Speciale nacht in de woestijn; Kamelen ritje Speciaal diner, Overnachting in woestijnkamp, Ontbijt op het kamp
 • 3 begeleidende gidsen tijdens de tour
 • ATI Standaard reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Exclusief

 • Tolgelden, brandstof, andere dranken dan: water in restaurants, persoonlijke uitgaven, verkeersboetes, SGR-bijdrage
 • Bijdrage aan het ANVR calamiteitenfonds Heen- en terugvlucht en alles wat niet uitdrukkelijk bij inclusief staat beschreven.
 • Tolgelden
 • Verkeersboetes
 • En alles wat niet vermeld staat onder inclusief

Prijzen

Camperreis Marokko

 • Prijs per persoon bij kamerbezetting van twee personen € 2.695,00
 • Prijs per persoon bij enkele kamerbezetting € 5.390,00
 • Prijs extra persoon (3de of 4de) in Camper bij twee personen € 1.995,00
 • Prijs per persoon bij deelname met eigen Camper € 2.595,00

*Voor deze reis geldt een minimumaantal deelnemers van 10 equipes. Mocht het minimumaantal equipes niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Als dit minimumaantal equipes niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 60 dagen voor de vertrekdatum bericht.